“Amacımız küresel rekabete hazır mühendis ve mimarlar yetiştirmek.”
Beykoz Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Kuru, üniversite adayları için ek tercih sürecinin başladığını ve bu süreçte dikkatli adımlar atılması gerektiğinin altını çizerek, “Fakültemizde mühendis ve mimar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Küresel dünyanın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, bu amaçla hızla değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap veren yapı ve içeriğe sahip programlar sunuyoruz.”
Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr., mimarlık programları için minimum 250 bin, mühendislik programları için ise minimum 300 bin başarı puanı arandığını kaydetti. Dr. Kuru, bölümleri tercih etmeyi düşünen adaylara bölümlerin eğitim süreçleri ve iş olanakları hakkında bilgi verdi.
DEĞİŞEN DÜNYANIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK PROGRAMLAR SUNUYORUZ
Fakültenin küresel rekabete hazır mühendis ve mimarlar yetiştirdiğini belirten Prof. geleceğin dünyasının ihtiyaçlarını karşılayacak ve bu dünyayı tasarlayacak mimarlar. Fakültemizde mühendis ve mimarlar küresel dünyanın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılıyor.” “Bu amaçla hızla değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap veren yapı ve içeriğe sahip programlar sunuyoruz. Bu programları güçlü bir eğitim altyapısı ve eğitim ortamında, her biri dünyanın önde gelen üniversitelerinden gelen akademik bir ekiple yürütüyoruz.” dedi.
MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK PROGRAMLARI AVRUPA STANDARTLARINA GÖRE HAZIRLANIYOR
Fakültedeki programların Avrupa standartlarına göre hazırlandığının altını çizen Prof. Dr. Kuru, öğrenme yaklaşımlarını şöyle açıklıyor:
“Fakültemizdeki ders programları, Avrupa’da program ve diplomaların tanınmasında, değişim programlarında ve ders kredi transferinde çok değerli bir role sahip olan Bologna standartlarına göre tasarlanmıştır. Programlar ve ders tanımları Avrupa Kredi Transferi’ne uygun olarak hazırlanmıştır. Sistem (AKTS) Yaparak öğrenme Tüm programlarda, öğrencilere daha uygun öğrenme sağlamak amacıyla Proje Odaklı Öğrenme yaklaşımı benimsenmiştir.Mühendislik Proje Dersleri her mühendislik müfredatında yer almaktadır.Bu derslerde öğrenciler bir Mühendislik Mühendisliği dersi alırlar. Yılın Mühendislik Projeleri Ödül Töreninde dereceye giren öğrencilerimiz de ödüllendirilmektedir.KubeSphere Platformu ile imzaladığımız Eğitim “İşbirliği Anlaşmalı Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği programları, öğrencilerimize nitelikli KubeSphere Uzmanları olarak mezun olma fırsatı sunmaktadır.”
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİNE GELECEK 10 YILIN TEKNOLOJİLERİ DE ÖĞRETİLİYOR
Mühendislik programları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kuru, “Öğrencilerimizi problem çözme becerisine sahip, teoriyi pratiğe dönüştürebilen, kadro çalışmasına yatkın, tam donanımlı bilgisayar mühendisleri olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yapay zeka, veri bilimi ve veri analitiği, nesnelerin interneti ve akıllı sistemler, veri bağlantısı ve bilgisayar ağları ve bulut bilişim bu yeni teknolojilerdir.” “Bunlar teknolojilerden bazıları. Bunlar önümüzdeki 10 yılın lokomotif teknolojileri olacak. Öğrencilerimizin mevcut teknolojileri en yeterli şekilde anlamalarını ve yeni teknolojileri keşfetmelerini hedefliyoruz” dedi.
LABORATUAR DERSLERİ VE PROJELERİYLE YAZILIMDA UYGULAMA BECERİLERİ SAĞLIYORUZ
Yazılım Mühendisliği Bölümünün Beykoz Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma vizyonu doğrultusunda yapılandırıldığını belirten Kuru, “Öğrenci odaklı, bilimsel araştırmalarla desteklenen bir eğitim yaklaşımı benimsiyoruz. Teorik dersler ve pratik becerilerle güçlü bir teorik altyapı sağlıyoruz. laboratuvar dersleri ve projeleri. Onları yenilikçi ve girişimci mühendisler olarak yetiştiriyoruz. “Bir yandan da öğrencilerimizin alanında aranan mezunlar olmalarını sağlamak için çalışıyoruz” dedi.
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİNİN GÜCÜ TEK BİR ALANA DEĞİL HER ALANDA UYGULANMASINDAN GELİR
Endüstri mühendislerinin her alanda çalışabileceğini vurgulayan Kuru, “Seçkin, genç ve dinamik öğretim kadromuzla öğrencilerimize gerekli teorik ve uygulamalı mesleki eğitimi, açık fikirli, geniş bakış açısına sahip, uyanık bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. , sorgulayan ve girişimci yaklaşım. Endüstri mühendisliği akılcı bir iştir.” “Endüstri mühendisliğinin gücü buradan geliyor. Endüstri mühendisliği tüm üretim ve hizmet alanlarına sistem yaklaşımıyla bakıyor. Bu sistemlerin nasıl daha verimli, daha aktif ve daha yeterli olabileceğiyle ilgileniyor. Bu yüzden endüstri mühendisleri Her alanda çalışıyoruz” dedi.
MİMARLIKTA İSTANBUL’UN KÜLTÜREL VE YARATICI ENERJİSİYLE BESLENEN BİR EĞİTİM ORTAMI OLUŞTURUYORUZ
“İstanbul, ülkemizde mimarlık eğitimi için ideal bir şehirdir” diyen Kuru, şöyle konuştu: “Öğrencilere Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma yapılar ile çağdaş Türk mimarisi örneklerinin yer aldığı tarihi kent dokusunu deneyimleme fırsatı sunuyor. Öğrencilerimizin kentle doğrudan ilişki kurabilmelerine ve edindikleri mimari teorik bilgilerin uygulama alanındaki yansımalarını test edebilmelerine önem veriyoruz.” Mimarlık bölümünün amaçlarını şöyle özetledi: “İstanbul’u bir deney alanı, bir öğrenme aracı ve bir enerji kaynağı olarak görüyoruz. İstanbul’un kültürel, sosyal ve yaratıcı gücünden beslenen bir eğitim ve öğrenme ortamı yaratmayı hedefliyoruz. “