Yaşam

“Vay be, bundan da korkan var mı?” demekten kendinizi alamadığınız 13 fobi (Bazıları Sizde de Olabilir!)

400’den fazla fobinin çoğunu orta içeriğe dönüştürdük. Artık fobiler yok bir araya toplandıkİçerikle karşınızdayız.

Bu içerikte farklı fobiler “Vay canına, bundan da korkan var mı?” diye görebilirsiniz. sorusunu kendinize sorabilirsiniz.

“Aşksız hayat olur mu?” diyenlerin fikrini bozacak bir fobi var. Bu “filofobi”dir.

Daha önce aşık olan ancak ilişkilerini mutsuz sonla bitiren kişiler, bu ilişkilerden ayrıldıklarında, duygusal bağlantılar kurmakta zorluk yaşamak Aşka olan inançlarını kaybetmeye başlarlar. Bağlanmaktan uzaklaşmayla başlayan bu fobi, panik duygusuyla birlikte kaygıyı da beraberinde getiriyor.

Altta yatan diğer nedenleri öğrenmek istiyorsanız veya filofobiniz olduğunu düşünüyor ve bundan kurtulmak istiyorsanız tedavi prosedürüİçeriğimizi okuyabilirsiniz.

Aşktan bahsederken “pistantrofobi”den bahsetmemek mümkün değil.

Hayal kırıklıklarının ardından bir daha güvenememek Bunu aşırı derecede yaşamak pistantrofobi olarak tanımlanır. Bu fobiye sahip pek çok kişi kaygılarını olumsuz ilişkilerden sonra kazanır. Elbette bu kaygı sadece flört için geçerli değil.

Pistantrofobinin yanı sıra diğer fobilerde kalp çarpıntısı gibi belirtiler de yaşayan bireyler, çok utangaçAyrıca aşağıdaki gibi bazı davranışsal yükler de vardır: Dürtüsel davranışlar gibi semptomlarının çoğu aynı zamanda çabadır.

Pistanthrophobia ilginizi çektiyse ve birine güvenme konusunda endişeleniyorsanız? çok korkuyorsunAşağıdan içeriğimize göz atabilirsiniz.

Bırakın aşkı, kadın görünce kaçanlar bile var. Jinofobi, kadın korkusunun eşdeğeridir.

Kadınlardan korkmak arkadaşlar arasında yapılan bir şakadan öte bir şeydir. Çok sık görülmeyen bu fobiye sahip kişiler kadınlardan oldukça korkarlar. Hiç tanışmak istemediği bir kadını görmemek için evini çitlerle çevrelemekAyrıca birde şu var.

Afrika’nın Ruanda kentinde kadınlardan korkarak yaşayan Callitxe Nzamwita ilginç hikaye Jinofobinin nedenlerini inceleyebileceğiniz içeriğimiz aşağıdadır. Böyle bir endişeniz olup olmadığından emin olmak istiyorsanız belirtilerini içeriğimizde bulabilirsiniz.

Kimisi dokunma bağımlısıyken kimisi dokunulmaktan korkar. Bu insanların fobisi hahefobidir.

Sadece dokunulmaktan değil dokunmaktan korkuyorum Hahefobisi olan kişilerin işi çok zor. Bu fobi ileri boyutlara ulaştığında kişiyi adeta hayata yabancılaştırır, tek cinsiyete karşıAynı zamanda genel de olabilir.

Korkunun nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, çocukluk travmalarıBu durumun endişe yaratması bekleniyor.

Geç olmadan tedavi edilmesi gereken hapefobiyle ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Her türden insan var. Kimisi insanlıktan kaçarken kimisi asla yalnız kalmak istemez. Monofobi aynı zamanda yalnızlık kaygısının da adıdır.

Dünyadaki birçok insan monofobiden muzdariptir, yani yalnız kalmaktan Çok korkuyor. Dışlanmaktan korkan bu kişiler, insanları adeta bir koruma kalkanına dönüştürüyor.

Monofobi oluşumu nedenleri ve belirtileriDetaylı öğrenmek istiyorsanız işte ilgili içeriğimiz:

Herkes bir dereceye kadar karanlıktan korkabilir ancak niktofobi yani karanlık korkusu olanlarda durum o kadar da normal değildir.

Karanlık korkusu genç yaşta birçok kişiye normal görünebilir. Ancak ilerleyen yaşlarda bunun artarak devam etmesi oldukça rahatsız edicidir. Herhangi bir karanlık ortamda kalamama karanlıkta uyuyamamaHayatı olumsuz yönde etkileyen niktofobinin elbette farklı sebepleri vardır.

Karanlıktan korkuyorsanız veya Karanlıktan korkan bir çocuğunuz varsaAşağıdaki içeriğimize göz atarak yapmanız gerekenleri öğrenebilir ve bu fobinin belirtilerini yakından inceleyebilirsiniz.

Klostrofobi, karanlıkta olmak kadar korkutucu olan kapalı alan korkusudur.

Asansör, uçak, kapalı odalar, mağaralar gibi kapalı alanlar sizi alıp götürüyorsa klostrofobiniz olabilir. Çocukluk ve ergenlik dönemindeBaşlayıp hızla anksiyete bozukluğuna kadar ilerleyen klostrofobinin farklı nedenleri bulunuyor.

Kalp krizi ve panik atak gibi önemli belirtileri olan klostrofobi bazen Hatta ölümle sonuçlanabilir.Klostrofobiyi tüm detaylarıyla inceleyebilirsiniz.

Kendinizi aşırı derecede rahatsız hissediyorsanız, kalp çarpıntısı yaşıyorsanız veya telefon her çaldığında ağzınız kuruyorsa, telefonofobiniz olabilir.

Sosyal kaygı bozukluklarından biri olan telenofobi; telefona cevap vermek istememek,Birini arama konusunda tedirginlik duymak, tüm bunları yaşarken kaygı duymak olarak tanımlanabilir.

Canımız sıkıldığında veya yapacak işlerimiz varkenBu, telefonu açıp konuşmak istememekle aynı şey değil.

Yani, “Acaba ben de telofobi miyim?” Emin olmak istiyorsanız ilgili içeriğimizdeki belirtileri okuyabilirsiniz. Bu fobiye sahip kişilerin sayısının oldukça fazla olduğunu da belirtelim.

Adını bile söylemekte zorlandığınız akrabalardan duyulan korku: sinjenezofobi.

Bazıları akrabalarına çok bağlıyken, bazıları için “akraba” kelimesi kaçacak Bu bir kavramdır. Bu ikinci durumdaki bireylerde aynı zamanda sinjenezofobisi de vardır, yani akraba fobisikümeye girer.

Geleceğinizle ilgili her türlü soruya maruz kalmaktan kaçınırken yakınlarınız Adını bile duymak istemiyorsanSingenezofobiye “Hoş Geldiniz” diyebilirsiniz.

Detayları ve arıtma sistemlerini aşağıya bırakıyoruz.

Büyük su kütleleri gördüğünüzde endişeden bayılacak gibi hissediyorsanız, hemen kuduzu düşünmeyin, talasofobi yaşıyor olabilirsiniz.

Okyanus korkusu olarak da söylenebilecek talasofobi; okyanus, deniz, havuz ve göl gibi büyük su kütlelerine Tahammülsüz ve korkan kişilerin yaşadığı kaygıya denir. Yüzme bilmiyorsanız okyanus gibi bilinmeyen derinlikler elbette sizi korkutabilir ancak bu fobide işler biraz farklı.

Bir film veya fotoğrafta bile büyük bir su kütlesi gördüğünüzde bayılacak gibi hissediyorsanız talasofobiniz olabilir. Ama bu fobi teşhis içinBaşka kurallar da var. Merak edenler için içeriğimiz şöyle:

Kulrofobi yani palyaço korkusu olanlar haklı olabilir mi?

Palyaço görmek Kaçacak yer arayanlar Gülmeyin ama sayı oldukça yüksek. “Eğlence unsurundan nasıl korkabiliriz?” Eğer böyle diyorsanız bunun pek çok farklı sebebinin olduğunu bilmelisiniz.

Çocuklarını palyaçolarla oynamaya zorlayan ebeveynlerden sinema filmlerine kadar katil palyaço Karakterlerine göre pek çok nedeni vardır ve bazı kişilerin beyni bu kaygıya karşı koyamaz. Fobisi olan kişilerin sevimli olmaya çalışırken yüzlerine baktıklarında kendilerini korkutacak tıbbi palyaçoları gördüklerinde onlarla aynı fikirde olabilirsiniz.

Tarihçesinden nedenlerine kadar detaylı olarak palyaço fobisi kulrofobiİlgili içeriğimiz şunları açıklıyor:

Kalabalıklarla konuşma korkusu: Glossofobi.

Bir toplantıda veya seminerde hoparlörKaygı nedeniyle ne yapacağınızı bilmiyorsanız, glossofobiniz olabilir.

İnsan kendini yetersiz hissediyor rezil olma hissi Bunlar bu fobinin durumlarından sadece birkaçıdır. Elbette her dehşet gibi bunun da bir çaresi var. Sizi sahneye alalım ve insanlara değil, sadece konuşmanıza odaklanalım. Diğer rotalar için ilgili içerik:

“Ah, kan görmeye dayanamıyorum.” diyenlerin fobisi hematofobidir.

Eliniz kesilirse, yaralanırsanız veya enjeksiyon sırasında kanarsanız bayılacak gibi hissedersiniz, hatta eğer bayılırsan Bu hematofobiniz olduğu anlamına gelir. Sadece canlı kan görmek veya üzerinizde hissetmek değil, televizyonda görmek bile fobinizi tetikler.

Hematofobi belirtileri arasında bir semptom Diğer fobilerden farklıdır. Bu detayı öğrenip kanlı korkunun tarihine dalmak istiyorsanız içeriğimiz bildiğiniz yerde.

Bazı fobiler diğerlerinden daha yaygındır.

New York merkezli Bilişsel Davranış Psikolojisi’nin kurucusu Dr. Dena Rabinowitz, yaptığımız bir röportajda hastalarında en sık gördüğü fobilerden bahsetti. Rabinowitz’in hastalarından birinde gördüğü fobiyi duyduğunda, “Mümkün değil!” diyeceğinize eminiz. Merakla, “Acaba neden korkuyor olabilir?” Eğer öyleyse, içeriğimize hızlıca girin.

Fobilerinizden kurtulmak için çeşitli teknikler vardır.

Hangi fobiye sahip olursanız olun ondan kurtulmanız mümkün. Sistematik duyarsızlaştırma olmadan maruz kalmakFobilerden kurtulmak için kullanılan teknikler arasında sanal ortamdan da yararlanılmaktadır.

Tüm bunları nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız ilgili içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

İlgili içerik derlememizdeki diğer ilgili içerikler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu